Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Φιλέτα Χοιρινό με Μανιτάρια Και Πουρέ

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
110 γραμ. βούτυρο
175 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
4 μέτρια χοιρινά φιλέτα
2 κρεμμυδάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά δαχτυλίδια
400 γραμ. διάφορα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές σούπας κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίστε με νερό, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε τα να βράσουν.
Μαγειρέψτε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια στραγγίξτε και τις βάζουμε πίσω στην άδεια κατσαρόλα Λιώνουμε με το μισό βούτυρο και τα δύο τρίτα της κρέμας γάλακτος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι τις πατάμε με το εργαλείο για τον πουρέ και ανακατεύοντας κάνουμε τον πουρέ.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο.
Παίρνουμε τα φιλετάκια και πασπαλίζουμε καλά με αλάτι και πιπέρι και όταν το βούτυρο έχει λιώσει, τα βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για τρία έως τέσσερα λεπτά και στις δύο πλευρές, στη συνέχεια, αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι που έχουμε στην φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και, όταν έχει λιώσει, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σοτάρετε τα όλα μαζί γρήγορα για δύο λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά για να επιτρέψει στο αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέστε το σκόρδο και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε για δύο λεπτά.
Σερβίρουμε τον πουρέ με τα φιλετάκια και από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια με την σάλτσα τους.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: