Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Κρέμα σοκολάτας

Υλικά
225 γραμ. κρέμα γάλακτος
225 ml γάλα
4 κρόκοι αυγών
45 γραμ. ζάχαρη
180 γραμ σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την Κρέμα γάλακτος με τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα σχηματίζει μια κορδέλα.
Βάζουμε το γάλα να βράσει. Ρίχνουμε το βραστό γάλα πάνω από το μίγμα αυγών, αργά ενώ το χτυπάμε συνεχώς για να μην κάψει τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ψήστε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει.
Βάλτε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και κρέμα επάνω της,
ανακατεύοντας όλο αυτό το διάστημα. Εάν έχετε ένα μπλέντερ χειρός είναι καλύτερα, έτσι ώστε το μείγμα είναι λείο και γαλακτωματοποιημένο, αν όχι, ανακατέψτε καλά. Χωρίστε τη σοκολάτα σε ποτήρια και αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: