Υλικά
125 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. μαύρη σοκολάτα
3 αυγά χτυπημένα
125 γραμ. αλεύρι
20 γραμ. σκόνη κακάο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
75 γραμ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουταλάκι γλυκού κακάο, για επικάλυψη
300 γραμ. τυρί κρέμα
8 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας cornfour
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη
ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέστε τα χοντρά κομμάτια σοκολάτας και ρίχνουμε μέσα
στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε
για δεκαπέντε λεπτά έως ότου σχηματιστεί μία κρούστα στην επιφάνια του κέικ.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της κρέμας τυριού.
Ρίχνουμε πάνω στο ψημένο κέικ και στρώστε το καλά στην επιφάνεια του. Ψήστε για
άλλα δεκαπέντε λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Κόψτε το
κέικ σε δώδεκα τετράγωνα και πασπαλίστε την σκόνη κακάο στην επιφάνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου