Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Brownies σοκολάτας Cheesecake (Κέικ σοκολάτας με κρέμα τυριού)

Υλικά
125 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. μαύρη σοκολάτα
3 αυγά χτυπημένα
125 γραμ. αλεύρι
20 γραμ. σκόνη κακάο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
75 γραμ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουταλάκι γλυκού κακάο, για επικάλυψη
300 γραμ. τυρί κρέμα
8 κουταλιές σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας cornfour

Εκτέλεση
Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βάλτε σε ένα είκοσι εκατοστών τετράγωνο ταψί για κέικ λαδόκολλα. Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει για δέκα λεπτά. Ανακατέψτε τα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέστε τα χοντρά κομμάτια σοκολάτας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του βουτύρου. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για δεκαπέντε λεπτά έως ότου σχηματιστεί μία κρούστα στην επιφάνια του κέικ.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της κρέμας τυριού. Ρίχνουμε πάνω στο ψημένο κέικ και στρώστε το καλά στην επιφάνεια του. Ψήστε για άλλα δεκαπέντε λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Κόψτε το κέικ σε δώδεκα τετράγωνα και πασπαλίστε την σκόνη κακάο στην επιφάνια.



 Εκτυπώστε την συνταγήσε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: