Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Γαρίδες ζελέ από Volta Koyzina

Έπρεπε αυτό το καλοκαίρι να φτιαχτεί μία συνταγή για ουζάκι που να ετοιμάζετε και να διατηρείτε εύκολα για μικρό ουζερί. Έτσι δοκιμάσαμε τις γαρίδες ζελέ και τις δοκιμάσαμε με ουζάκι αλλά και ρακί. Μπορώ να πω ότι είναι ένας από του καλούς θαλασσινούς μεζέδες μας.

Υλικά
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
3 φύλα ζελατίνη
1 πρέζα λευκό πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή 1 καυτερή πιπεριά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 σφηνάκι ρακί ή ούζο
1 λίτρο νερό


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Όταν είναι σε βρασμό ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουμε για 4 λεπτά. Στραγγίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζουμί. Όταν αρχίσουν να κρυώνουν τις καθαρίζουμε και χωρίζουμε το κέλυφος από το ψαχνό.
Περνάμε τα κεφάλια και τα κελύφη στο μπλέντερ και σουρώνουμε να κρατήσουμε όλη την γεύση από το ζουμί τους και το βάζουμε στο κρατημένο νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες μαζί με το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό και θερμαίνουμε ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πάλι και μοιράζουμε τις γαρίδες και τον ζωμό σε ρηχά μπολάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: