Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Εύκολα παγωτίνια με μπισκότο και κρούστας σοκολάτας

Υλικά
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 γάλα ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
(προαιρετικά μία βανίλια)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ ή άλλο που σας αρέσει
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 πακέτο ξυλάκια για παγωτό μικρά ή καλαμάκια κομμένα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει καλά και να γίνει σαντιγύ.
Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε το εβαπορέ.

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα όλα μαζί τα υλικά. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε μία βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ πλαστικό ή μεταλλικό και το αφήνουμε στην κατάψυξη να αρχίσει να κρυώνει.
Βγάζουμε το μπολ και με το μίξερ χτυπάμε καλά να αφρατέψει.
Ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε θήκες για παγάκια και βάζουμε τα ξυλάκια (αν έχουμε θήκες για παγωτάκια καλύτερα.
Όταν παγώσουν καλά βάζουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί. (σε μεταλλικό μπολ που είναι πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
Ξεφορμάρουμε τα παγωτίνια μας τα βουτάμε γρήγορα στην σοκολάτα και τα κρατάμε να στραγγίξουν για λίγο και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα βάζουμε στην ψήξει και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αν δεν βάλουμε ξυλάκια μπορούμε να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα με ένα πιρούνι.

 Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: