Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Αυθεντική Ισπανική Paella (παέγια)

Στις 22-23 Απριλίου 2017 η Βαλένθια  φιλοξένησε την 57η συμφωνεί Internacional de Paella Valenciana.
Ο διεθνής διαγωνισμός παέγια προσελκύει κορυφαίους chef παέγια από όλο τον κόσμο για να ανταγωνιστούν για τον πολυπόθητο τίτλο του κορυφαίου paella chef στον κόσμο.

Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
2 μεγάλα τσιμπήματα από σαφράν, βυθισμένο σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστού νερού
αλάτι
16 μύδια
900 ml ζωμό ψαριού ή ζωμός λαχανικών
200 γραμ. ρύζι
8 μεγάλες και 8 μικρές άψητες γαρίδες, με τα κεφάλια και τις ουρές

100 γραμ. φασόλια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
100 γραμ. αρακά
300 γραμ. φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε 8 κομμάτια και πασπαλισμένο με αλάτι
1 πράσινη πιπεριά σε λουρίδες
φέτες λεμόνι
125 γραμ. χωριάτικο πικάντικο λουκάνικο σε φέτες
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Θερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι για παέγια (βαθύ και φαρδύ) και τηγανίζουμε το λουκάνικο σε χαμηλή φωτιά για δύο λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο. Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και την πιπέριά για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες και το σαφράν και ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε να βράσει σε κατσαρόλα 300 ml βραστό νερό με αλάτι.
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, όταν είναι πολύ ζεστό, να ρίξει τα μύδια, στη συνέχεια, ρίξτε το αλμυρό νερό από την κατσαρόλα να σκεπαστούν.
Όταν και όσα από τα μύδια ανοίξουν, τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ για να κρατήσουμε το υγρό. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε δεν είναι καλά. αφήστε τα μύδια στην άκρη.
Προσθέστε το υγρό από τα μύδια στο τηγάνι της παέγια και αφήστε το να σιγοβράζει.
Ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, χαμηλώστε τη φωτιά λίγο, και μαγειρεύουμε για τέσσερα λεπτά.
Ζεματίστε τα φασόλια σε βραστό νερό για δύο λεπτά. Προσθέστε τα μπιζέλια και, μετά από ένα λεπτό, στραγγίζετε.
Αφαιρέστε τις γαρίδες στο πιάτο με τα λουκάνικα και κρατήστε το ζεστό. Τώρα βάλτε το φιλέτο μπακαλιάρου στο τηγάνι της παέγια και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά
Προσθέστε τα φασόλια, τα μπιζέλια, τις γαρίδες, τα μύδια και το λουκάνικο, και βράστε, μέχρι το ρύζι να είναι βρασμένο όσο σας αρέσει.
Αφήστε το να σταθεί για πέντε λεπτά, στη συνέχεια σερβίρετε με φέτες λεμονιού.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: