Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

pancakes- παν κέικς) με αυγό και τυρί φέτα (Street Food)

Υλικά
450 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 x 7 γραμ. φακελάκι ξηρή μαγιά
300 ml ζεστό πλήρες γάλα
300 ml χλιαρό νερό
Ελαιόλαδο
150 γραμ. φέτα σκληρή σε κύβους
6 μεγάλα αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε 6 τσέρκια (δαχτυλίδια) για τα παν κέικς τα βουτυρώνουμε εσωτερικά.
Βάλτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε μέσα τη ζάχαρη και τη μαγιά, κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο.
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός αρκετά παχύς. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας ή μεμβράνη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει σπογγώδη υφή. Ανακατέψτε καλά για να βγει ο αέρας και ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κανάτα.
ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά με μια σταγόνα λάδι, στη συνέχεια, σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί τυχόν περίσσιο λάδι, το μόνο που χρειάζεται είναι το τηγάνι να καλύπτεται από ένα πολύ λεπτό στρώμα λαδιού. Βάλτε  τα βουτυρωμένα δαχτυλίδια στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθούν για λίγα λεπτά πριν ρίξουμε τον χυλό μας.
Με την κανάτα ρίχνουμε μία δόση χυλό να γεμίζει το μισό δαχτυλίδι. Αφήνουμε για 1 λεπτό να πάρει πρώτο ψήσιμο στον πάτο και βάζουμε έναν κύβο φέτα στο κέντρο. Ο χυλός θα πάει στα πλευρά. Ρίχνουμε σε κάθε δαχτυλίδι ένα αυγό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Όταν έχει σταθεροποιηθεί το κέικ μα και σχεδόν το αυγό γυρνάμε το επάνω κάτω,. Και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να κάνει φυσαλίδες και ψηθεί. Αφαιρούμε το δαχτυλίδι και σερβίρουμε πασπαλισμένο με πιπέρι.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: