Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Χταπόδι σαλάτα με πατάτες κρεμμύδι και άνηθο

Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ψιλά φετάκια
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 λεμόνι ο χυμός
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, ρίχνουμε το ξύδι και νερό έως ότου το σκεπάσει. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί το νερό στο μισό και να μαλακώσει το χταπόδι.
Βγάζουμε και σουρώνουμε το χταπόδι. Το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο ακόμα. Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το χταπόδι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τις πατάτες και σοτάρουμε και αυτές για 1 λεπτό. Προσθέτουμε λίγο τον άνηθο και βράζουμε για άλλα 4 λεπτά και το ζουμί να είναι λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι το λεμόνι και την μουστάρδα μέχρι να ασπρίσουν.
Βγάζουμε σε μια σαλατιέρα το χταπόδι με τις πατάτες περιχύουμε το μείγμα λεμόνι λάδι και ρίχνουμε από πάνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φετάκια.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: