Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Χοιρινό κρασάτο

Υλικά
1200 γραμ. Ψαχνό κρέας από χοιρινή σπάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
2-3 κρεμμύδια
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 ματσάκι (μαϊντανό, άνηθο, σέλινο)
3 σκελίδες σκόρδο
3 καρφιά γαρύφαλλο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κανονικά κομμάτια και το βουτάμε σε μια σάλτσα που φτιάχνουμε με 3 κουταλιές λάδι, κόκκινο κρασί, κονιάκ,
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπέρι και το αφήνουμε μια νύχτα σε δροσερό μέρος. Την επόμενη στραγγίζουμε το κρέας και φυλάμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αφήνουμε να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με αλεύρι. προσθέτουμε την σάλτσα που έχουμε κρατήσει, το αρωματικό μπουκέτο μυρωδικών το λιωμένο σκόρδο, τα καρφιά γαρύφαλλου και αλατοπιπερώνουμε. Το βράζουμε για μία ώρα σκεπασμένο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε το αρωματικό μπουκέτο και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό, συνοδεύοντας το με σαλάτα και λαχανικά εποχής.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: