Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ελιά μοσχάρι στον φούρνο

Το κομμάτι ελιά μόσχου το ξέρουμε και το κάνουμε κυρίως κοκκινιστό. Λίγοι ξέρουν ότι είναι πολύ νόστιμο και ψητό. Θα σας δώσουμε μία συνταγή για φυτό στον φούρνο που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά χωρίς κόκαλο και λίπος
1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
1 κουταλιά γλυκού πράσινο πιπέρι χοντροκομμένο

1 κουταλιά γλυκού Χοντρό αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κλαδάκια δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και χωρίς να το στεγνώσουμε το πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα πιπέρια. Με τα χέρια μας πατάμε να κολλήσουν καλά επάνω.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και όταν κάψει βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές
Βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά γυρίζοντας κάθε 15 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρατήσει τους χυμούς του για 10.λεπτά το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: