Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Θαλασσινά με σάλτσα πιπεριάς και ρύζι

Υλικά
200 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
200 γραμ. καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε λουρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λουρίδες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 καυτερή πιπεριά
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι γλυκού πάστα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

3 φλιτζάνια ρύζι
Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι με λίγο από το λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, τις πιπεριές σε λουρίδες, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Ρίχνουμε τα καλαμάρια και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Τώρα βάζουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και την πάστα ντομάτας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.
Μόλις πάρει μια βράση βάζουμε το υπόλοιπο λάδι αλάτι και την ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Σε κατσαρόλα και αλατισμένο νερό βάζουμε το ρύζι να βράσει. Το ρύζι πρέπει να είναι μόλις μαλακό να μην κρατάει αλλά ούτε πολύ βρασμένο. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρατήσει την θερμοκρασία του σκεπασμένο.
Όταν είναι έτοιμα τα θαλασσινά ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί για άλλα 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι με τα θαλασσινά και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: