Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Κανελόνια με κιμά, μελιτζάνας και γραβιέρα

Υλικά για 6 άτομα
18 κανελόνια (Ζυμαρικά με σχήμα σωλήνα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γραμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
 4 μελιτζάνες ψιλοκομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σπιτικιά ή έτοιμη.
Σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα Ζεσταίνετε tο ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τη μελιτζάνα και τα Ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και σιγοβράζεται 1/2 ώρα.
Αποσύρετε από tη φωτιά. Ρίχνεtε τη μισή μπεσαμέλ και τo μισό τυρί στο μείγμα και ανακατεύετε.
Γεμίζετε με το μείγμα τα κανελόνια και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: