Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τσάτνεϊ… (chutney) δαμάσκηνο τσίλι

Υλικά
1500 γραμ. δαμάσκηνα
500 γραμ. μήλα
500 γραμ. Κρεμμύδια
500 γραμ. σταφίδες
350 ml Λευκό ξύδι από κρασί
250 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
3 πιπερίτσες τσίλι ή ½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
1 κύβο 3 cm ρίζα τζίντζερ ή 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη


Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τα μήλα τα περνάτε από τον χοντρό τρίφτη. Τα κρεμμύδια τα κόβετε στην μέση και σε φέτες. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα κόβετε σε φέτες. Ξεφλουδίστε τη ρίζα τζίντζερ και τη τρίβετε στον ψιλό τρίφτη.
Προσθέστε σε μια κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, τα μήλα, τα κρεμμύδια, τις σταφίδες, το ξύδι, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αν το τσίλι είναι σε πιπερίτσες τις ψιλοκόβετε σε μπαστουνάκια.
Βράζουμε και σιγοβράζουμε για 60 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσει και να γίνει πάστα. Γεμίζουμε όταν είναι καυτό σε ζεστά ξεπλυμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα βάζουμε ανάποδα να κρυώσουν.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: