Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Χοιρινό γκουλας (Goulash) με σάλτσα κρασιού και μήλου

Υλικά
500 γραμ. Χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
Για την μαρνάδα
½ μήλο κομμένο σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
250 γραμ. Χυμό μηλου
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
1 ½ μήλο κομμένο σε ψιλά φετάκια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμ. Χυμό μηλου
4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί για τοστ
3 κουταλιές σούπας σταφίδες
Εκτέλεση
Σε μία σακούλα μαγειρικής βάζουμε το χοιρινό και όλα τα υλικά της μαρινάδας. Κλείνουμε την σακούλα και κουνάμε να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μήλα και τα κρεμμύδια. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε στραγγισμένο το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε πάλι τα μήλα και το κρεμμύδι που έχουμε σοτάρει και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τον χυμό μήλου αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το φρυγανισμένο ψωμί.
Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: