Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

πουγγιά κρέπας γεμιστά με λιωμένη σοκολάτα

Υλικά
Για τις κρέπες
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
100 γραμ κορν φλάουερ
2 φλιτζάνια γάλα
4 αυγά
2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη άχνη
Για την γέμιση σοκολάτας
125 γραμ. κρέμα γάλακτος
5 αυγά
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
175 γραμ. βούτυρο
75 γραμ. αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τις κρέπες και ανακατεύετε καλά να ενωθούν. Αφήνετε για 3 λεπτά και διορθώνετε αν χρειαστεί να είναι ένα αραιός χυλός.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια κρεπιέρα σε δυνατή θερμοκρασία βάζετε με μία κουτάλα τις σούπας από τον χυλό και ψήνετε την κρέπα.


Όταν αρχίσει να κάνει φυσαλίδες και έχει ψηθεί η μία πλευρά γυρνάτε την κρέπα να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. 


Τι βγάζετε σε ένα πιάτο.


Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπεν μαρί βάζουμε την σοκολάτα να γίνει ρευστή και σε δεύτερο το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύουμε και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν και ρίχνουμε τα 75 γραμ. αλεύρι και Ανακατεύουμε.


Παίρνουμε μπολάκια πυρέξ για τον φούρνο. Βάζουμε στο καθένα από μια κρέπα και με το χέρι μας την πατάμε να πάρει το σχήμα εσωτερικά στο μπολάκι. 


Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας μέχρι την επιφάνια στο μπολάκι 


και ανασηκώνουμε τις άκρες της κρέπας να γίνουν πουγγάκια. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες 


και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά σκέτα πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή με σαντιγί αλλά και με παγωτό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: