Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Πίτα tortilla με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα πέστο

Υλικά
2 tortillaς
200 γραμ. Κοτόπουλο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά σούπας λάδι
 πιπέρι καγιέν
1 Πιπέρι, κίτρινο
4 μικρά Ντοματάκια τσέρι
5 φύλλα μαρούλι
Αλάτι και πιπέρι

1 πιπεριά κομμένη λουρίδες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα
1 κουταλιά γιαούρτι
2 κουταλιές ανθότυρο
1 κουταλάκι γλυκού λάδι
Για την συνοδευτική σάλτσα πέστο
1 κουταλιά σούπας πέστο
½  Lime χυμό και το ξύσμα
1 κουταλάκι γλυκού γιαούρτι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την σάλτσα σε μπολάκι σερβιρίσματος.
Για την σάλτσα βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και με ένα πιρούνι το λιώνουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και τα ανακατεύουμε να γίνει μια λεία σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια να σωταριστούν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Συναρμολόγηση παίρνουμε τις πίτες μας και αλείφουμε την σάλτσα με το ανθότυρο, βάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και την κλίνουμε σε ρολό. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα από σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό και την σάλτσα πέστο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: