Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΠεΙνιρλί με παστουρμά, αυγό και Κασέρι

Υλικά για 6 άτομα
Για τη Ζύμη
2/3 φλιτζανιού γάλα Χλιαρό
30 γραμ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
1/2 κουταλάκι Ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
λίγο αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
Για τη γέμιση
400 γραμ. κασέρι τριμμένο
6 – 8 λωρίδες παστουρμά
6 αυγά
βούτυρο σε κομματάκια


Εκτέλεση
Διαλύετε η μαγιά στο γάλα μαζί με τη Ζάχαρη. Την αφήνετε να σταθεί ώσπου να κάνει φουσκάλες. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, ρίχνετε μέσα τη μαγιά και το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μία Ζύμη απαλή και ελαστική. Πλάσετε τη Ζύμη σε 12 μπαλάκια. Τα ανοίγετε σε σχήμα φύλλου. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζετε κατά μήκος, αρκετό κασέρι, βρέξετε λίγο τις άκρες δεξιά και αριστερά, τις γυρίζετε προς τα μέσα για να κολλήσουν σχηματίζοντας μικρές βάρκες κλείνοντας μέσα το κασέρι.
Τοπο9ειείιε τα πεΙνιρλί σε ελαφριά βουτυρωμένο ταψί, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σταθούν 15 -20 λεπτά, να φουσκώσει η Ζύμη. Μ' ένα πινελάκι αλείφετε τις επιφάνειες με λίγο νερό και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανοίγετε το φούρνο και βάζετε σε κάθε πεΙνιρλί στο κέντρο, πιέζοντας ελαφριά φέτες παστουρμά και από 1 αυγό. Τα ψήνετε άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η Ζύμη. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο βάζετε στο καθένα λίγο βούτυρο και σερβίρετε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: