Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τα τσάτνεϊ… (chutney)

Το τσάτνεϊ πάλι, είναι μια άλλη περίπτωση μαρμελάδας.
Το κοινό με τη μαρμελάδα είναι τα φρέσκα φρούτα ή λαχανικά της εποχής. Εδώ τα φρούτα ψιλοκόβονται και στην παρασκευή συμμετέχουν και άλλα υλικά (σχεδόν πάντα κρεμμύδι, ζάχαρη και ξίδι) που θα δώσουν τη γλυκόξινη και συχνά πικάντικη γεύση, που χαρακτηρίζει το τσάτνεϊ.
Τα εξωτικά μυρωδικά, όπως το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και το καυτερό στοιχείο θυμίζουν την ινδική καταγωγή του εδέσματος, που έγινε γνωστό μέσω των Άγγλων και συνοδεύει όμορφα ψητά κρεατικά, αλλαντικά και τυριά.

Στο τσάτνεϊ είναι διασκεδαστικό να πειραματιστείτε με υλικά και μυρωδιές και να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα στα γιορτινά τραπέζια μην ξεχνάμε ότι ταιριάζει πολύ με κυνήγι αλλά και με ψητά πουλερικά. Γιατί το τσάτνεϊ κάνει ένα φαγητό να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: