Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και γεμιστό με λιωμένο τυρί

Υλικά
3 μεσαίες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
6 αυγά
150 γραμ μπέικον χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γραμ. κασέρι (προτεινόμενο Μόρνου Γρατσάνης) ολόκλειρο κομμάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τον μαϊντανό και το κομμένο μπέικον. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.



Σε μία ρηχή φόρμα βάζουμε το μισό μείγμα αυγού και στο κέντρο βάζουμε το κομμάτι τυρί (κασέρι) έτσι ώστε να πατάει σε κομμάτια πατάτας και όχι στον πάτο.


Ρίχνουμε τώρα το υπόλοιπο μείγμα να σκεπαστεί το τυρί.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά με αέρα. Βγάζουμε και ξεφορμάρουμε την ομελέτα μας. 


Μπορούμε να την ψήσουμε και σε τηγάνι σκεπασμένο και να την γυρίσουμε στην μέση του ψησίματος.
Κόβουμε και σερβίρουμε με σαλάτα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: