Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Κεφτεδάκια με σάλτσα και λιωμένο τυρί

Υλικά
500 γραμ. Κιμά
Από 1 πρέζα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 Ντομάτα κομμένη σε κύβους χωρίς φλούδα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
1/2  κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
150 γραμ. μοτσαρέλα σε κομμάτια


Εκτέλεση
Ανακατέψτε το κιμά με το αλάτι και το πιπέρι Προσθέστε την ρίγανη, το θυμάρι, τον βασιλικό και το σκόρδο. Ζυμώστε όλα μαζί και κάνετε 12 - 15 μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί ή πυρέξ.
Για τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με την κρέμα, την πάστα ντομάτας, το κρεμμύδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε και την ρίχνετε πάνω στα κεφτεδάκια. Ψήστε στον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρας περίπου 30 - 40 λεπτά.
Κόψτε τη μοτσαρέλα και απλώστε την μέσα στο πυρέξ και ψήστε για άλλα 4 – 5 λεπτά μέχρι να λιώσει. Φροντίστε το τυρί να μην ψηθεί πολύ. Σερβίρετε, ταιριάζει με το ρύζι και βραστά λαχανικά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: