Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ντόνατς της Νίτσας

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κοφτή μαγιά ξερή
100 γραμ. βούτυρο
3 αυγά
1 στίκ βανίλια σκόνη
5 φλιτζάνια αλεύρι
1 σφηνάκι λάδι
Για το γλάσο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά γλυκού βανίλια
½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάμε με μίξερ μα αφρατέψουν.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάλι.
Βάζουμε σε δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί μέχρι να γίνει μια ζύμη. 


Βγάζουμε την ζύμη σε επιφάνια εργασίας και με λίγο αλεύρι ζυμώνουμε. 


Όταν δέσει το ζυμάρι μας το κάνουμε μπάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ, αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνια και γύρο το μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει και το βγάζουμε στην επιφάνια εργασίας με λίγο αλεύρι. Το ανοίγουμε σε ένα φύλλο 1 πόντο πάχος και με κούπ πάτ το κόβουμε σε ντόνατς (με τρύπα ή στρογγυλά).


Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καυτό λάδι γυρνώντας τα στο μέσο του ψησίματος. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και το νερό. 


Σουρώνουμε το μείγμα και περνάμε την επιφάνια στα ντόνατς.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: