Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κεφτεδάκια στον φούρνο με σάλτσα και τυρί


Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το αυγό, την φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν τα αρώματα. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια μας.
Ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεμένη με τον ζωμό και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μείνει το 1/3 από την σάλτσα. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνια το τριμμένο τυρί και βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: