Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Πρέπει να πλένουμε πολύ καλά το ρύζι πριν το βράσιμο του ?


Το ρύζι είναι μια συνηθισμένη τροφή που όλοι την έχουμε στο πιάτο μας, με διάφορες γεύσεις. Μπορεί όλοι και όλες να νομίζουμε ότι το μαγειρεύουμε σωστά και υγιεινά. Συμβαίνει όμως πράγματι αυτό;

Πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα μας και το μαγειρέψουμε, το πλένουμε και πετάμε το νερό.
Πρέπει όμως σύμφωνα με τους ειδικούς να γίνεται πολύ καλό πλύσιμο και μάλιστα προτείνουν μούλιασμα για ώρες πριν, και στη συνέχεια να πετάμε το νερό και να ξεπλένουμε το ρύζι, πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα να βράσει.


Ο λόγος;
Σύμφωνα με μελέτες, το ρύζι εμπεριέχει ποσότητες αρσενικού που προέρχεται από τις βιομηχανικές τοξίνες και τα φυτοφάρμακα που περνούν στο ρύζι από την καλλιέργειά του.



Ο κλασικός τρόπος που το μαγειρεύουμε αφήνει ίχνη αρσενικού στο πιάτο μας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην έρευνα που έγινε άφησαν το ρύζι να μουλιάσει στο νερό όλη τη νύχτα και διαπιστώθηκε ότι το αρσενικό εξαφανίστηκε κατά 80% από το ρύζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: