Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Γεμιστά καλαμάρια με σπανάκι


Υλικά
800 γραμ. καλαμάρια και τα πόδια
150 γραμ. κατεψυγμένου σπανακιού
100 γραμ. τριμμένης φρυγανιάς ή παξιμαδιού
4 αυγά
ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια, κόβουμε τα πόδια χοντροκομμένα . Κόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε μαζί με τα χοντροκομμένα πλοκάμια, για περίπου 4 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν σε ένα μπολ βάζετε το μείγμα με το αποψυγμένο σπανάκι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια, αλλά μόνο τα δύο τρίτα. Κλείστε τα με οδοντογλυφίδες, βάλτε τα σε ένα πυρέξ, πασπαλίστε τα με ελαιόλαδο και ψήνετε σαράντα πέντε λεπτά στους 160 βαθμούς. Σερβίρουμε με ψωμί.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: