Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Σάλτσα hollandaise (ολλανδέζα)


Η σάλτσα ολλανδέζα συνοδεύει εξαιρετικά βραστά λαχανικά, σαλατικά αλλά και πατάτες ή ψητά, ενώ είναι βασικό συστατικό των αυγών Benedict. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε κατά βάση λευκό κρασί, κρόκους αυγών και βούτυρο.

Υλικά
15 γραμ. κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι
2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
60 γραμ. νερό
6 κρόκους αυγών
500 γραμ. βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το νερό και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. 
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα. 


Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά κι όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μίγμα από μεταλλική σήτα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: