Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Κρέμα με καραμελωμένα μήλα

Υλικά
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
60 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
500 ml πλήρες γάλα
15 γραμ. βούτυρο
1 αυγό
1 στίκς βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε αντικολλητική τηγάνι βάζουμε τα κυβάκια μήλου και την ζάχαρη με 1 κουταλάκι γλυκού νερό. Αφήνουμε να καραμελώσουν και να μαλακώσουν λίγο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώνουν μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα
Πρόκειται για μια κλασική κρέμα χυλό. Η κρέμα πρέπει να είναι πολύ χαλαρή. Εάν το προτιμάτε λίγο πιο σταθερό, προσθέστε λίγο περισσότερο σιμιγδάλι.
Βάλτε το γάλα να βράση με την πρέζα του αλατιού, στη συνέχεια χαμηλώστε την θερμοκρασία και ανακατέψτε το σιμιγδάλι αργά και βαθμιαία. Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το σιμιγδάλι να είναι χυλώσει. Ανακατέψτε και προσθέστε την ζάχαρη και την βανίλια.
Εν τω μεταξύ, χωρίστε το αυγό. Χτυπήστε το ασπράδι σε σφικτή μαρέγκα.
Όταν είναι ρευστή ακόμα, αφαιρέστε την από την φωτιά και ανακατέψτε τον κρόκο αυγού. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Τέλος, αναδιπλώστε προσεκτικά την μαρέγκα και σερβίρετε αμέσως την κρέμα με τα καραμελωμένα μήλα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: