Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μακρόστενα φετάκια ψιλά κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα κομμάτια
1 ντομάτα σε φέτες
Για την μαρινάδα
1 κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή
1 σκελίδα σκόρδου
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλάκια γλυκού τσίλι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη μαύρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα
χτυπάμε να ενωθούν και να κοπούν. Βάζουμε την μαρινάδα σε ένα μπολ και τα
κομμάτια του χοιρινού να αλειφτούν καλά και τα αφήνουμε στο μπολ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή όλη νύχτα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή όλη νύχτα.
Κόβουμε το κρεμμύδι οριζόντια στην μέση και το χρησιμοποιούμε
για βάση του γύρου μας. Καρφώνουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι στο κρεμμύδι ώστε η μύτη
να είναι προς τα επάνω.
Βάζουμε την βάση μας σε ένα ταψί. Καρφώνουμε τα κομμάτια
χοιρινού στο καλαμάκι έτσι ώστε κάθε κομμάτι να πάει λίγο κυκλικά δίπλα από το
προηγούμενο. Ανάμεσα στα κομμάτια χοιρινού βάζουμε τις φέτες ντομάτας και τις πιπεριές.
Μπορούμε ενδιάμεσα να παίρνουμε με το μαχαίρι μας γύρο αν
θέλουμε. Κόβουμε κάθετα τον γύρο μας και σερβίρουμε.
Στην πράξη
Για να στερεωθεί ο γύρος μας πρέπει να ετοιμαστεί με μεγάλα
πλατιά κομμάτια κάτω και μικρότερα επάνω έτσι θα έχει βάση για να σταθεί.
Ο γύρος έγινε μαλακός δύσκολο να κοπεί ψιλός αλλά πού
γευστικός και αρωματικός στην 1 ώρα ψήσιμο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου