Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ταραμοκεφτές


Υλικά
150 γραμ. ταραμάς λευκός
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φέτες ψίχα ψωμιού
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού σε νερό και τη στύβουμε καλά. Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και να πλάθεται.
Εάν δεν πλάθεται, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Το πλάθουμε σε μπαλάκια που αλευρώνουμε και σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας προσεχτικά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: