Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μπιφτέκια ψαριού με ρύζι ντομάτας

Υλικά
Για τα μπιφτέκια
500 γραμ. φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου κατεψυγμένο
1 κονσέρβα τόνο σε νερό καλά στραγγισμένο
1 φλιτζάνι ζωμό  λαχανικών
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες σε νερό και στραγγισμένες
2 αυγά
1 ματσάκι  άνηθος
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ φλιτζάνι Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Για το ρύζι
500 γραμ. ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά στο ζωμό λαχανικών. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε τα θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα  μας αφαιρώντας τυχόν  κόκαλα και δέρμα. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ , προσθέτουμε τον τόνο , το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε με λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάθουμε μπιφτέκια , πάντα με λαδωμένα χέρια για να μην κολλάει το μίγμα και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφτούν από όλες τις πλευρές .
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά από κάθε μεριά να πάρουν χρώμα.
Για το ρύζι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με την πάστα ντομάτας. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την ζάχαρη και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Προσθέστε τα καρυκεύματα. προσθέτουμε το ρύζι και περίπου 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών. Στη συνέχεια βράζουμε το ρύζι με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ψαριού με το ρύζι ντομάτας και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: