Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να ετοιμάσετε Μαριναρισμένο φιλέτο κολιό για μεζέ ή για σούσι (Sushi)


Υλικά
2 φιλέτα κολιό ή άλλο ίδιου τύπου ψάρι
2 κουταλιές σούπας αλάτι και 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
½ λίτρο λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι από σταφύλια
2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φιλέτα και τα αλατίζουμε με 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε με το αλάτι για 30 λεπτά. μετά τα ξεπλένουμε και σε ένα μακρόστενο μπολ βάζουμε το λευκό κρασί, το ξύδι, την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και βάζουμε μέσα τα φιλέτα, να είναι ολόκληρα βυθισμένα.


Αφήνουμε τα φιλέτα να είναι βυθισμένα στο υγρό για 24 ώρες. Τα βγάζουμε από το μπολ και τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Παίρνουμε τα φιλέτα μας και με το μαχαίρι πιάνουμε να τα κόψουμε λοξά από την ουρά προς τα εμπρός σε ψιλές φετούλες.




Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι και αν θέλετε πασπαλίζετε λίγο λάδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: