Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
6 αυγά
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου
Για το σιρόπι σοκολάτας
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
1/3 φλιτζάνι κρέμα σοκολάτας (Nutella)
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την επάλειψη
2 σοκολάτες κουβερτούρα
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάστε ένα ταψί με αλεύρι και βούτυρο.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει αφράτο. 


Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.

Για το σιρόπι σοκολάτας. 
Σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά, βάλτε το γάλα, το συμπυκνωμένο γάλα (ζαχαρούχο), και την κρέμα σοκολάτας. Θερμάνετε, ανακατεύοντας, μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε να κρυώσει, προσθέστε το κονιάκ και αφήστε το στην άκρη.


Για την επάλειψη
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τη κρέμα γάλατος να ζεσταθεί. Ανακατέψτε την ζάχαρη άχνη και την σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και θερμαίνετε μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε.
Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάντε μικρές τρύπες σε όλο το κέικ. Ρίξτε το σιρόπι σοκολάτας σιγά στην επιφάνια μέχρι να απορροφηθεί όλο.


Καλύψτε το κέικ με την κρέμα σοκολάτας πασπαλίστε τριμμένη σοκολάτα και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν την σερβίρετε.



 Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: