Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Γαρίδες σουβλάκι στην σχάρα με σκόρδο


Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα γαρίδες σουβλάκι. Τι κάνω και με πίτα όταν συμπληρώσω ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγα φύλλα μαϊντανό τυλιγμένα σε πίτα.

Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες (ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες)
4 ξύλινα σουβλάκια (μουλιασμένα σε κρύο νερό)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού βαλσάμικο ξύδι
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Χυμός από 3 λεμόνια
½ κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, την σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Κρατήστε το μισό της σάλτσας σε ένα μπολ για βούρτσισμα.
Ανακατέψτε την μισή σάλτσα με τις γαρίδες και μαρινάρετε για 30 λεπτά. Βάλτε τη γαρίδα στα ξύλινα σουβλάκια.
Ζεστάνετε μια ψησταριά. Τοποθετήστε τα σουβλάκια γαρίδας πάνω στη σχάρα και μαγειρέψτε ενώ βουρτσίζετε με την υπόλοιπη μαρινάδα για 2-3 λεπτά ανά πλευρά ή έως ότου η γαρίδα ψηθούν και γίνουν ροζ.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: