Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ρολό κιμά γεμιστό τυλιγμένο με μπέικον και πατάτες και λαχανικά στον φούρνο


Υλικά
Για το ρολό
500 γραμ. κιμά
2 φλιτζάνια ψίχα ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γραμ. μπέικον σε λεπτές φέτες
Για τη γέμιση
100 γραμ. Ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια
100 γραμ. λιαστή ντομάτα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

250 γραμ. μοτσαρέλα
Για τα συνοδευτικά
½ φλιτζάνι λάδι
5 πατάτες κομμένες κυδονάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
10 ντοματάκια μικρά ή 3 μεγάλες κομμένες στα τέσσερα
2 μελιτζάνες σε κομμάτια
3 κολοκύθια κομμένα σε κομμάτια
Δενδρολίβανο σε κλαδάκια
Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση
Για το ρολό μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε. Κρατάμε 2 φλιτζάνια. Βάλτε το κιμά σε ένα μπολ προσθέστε το ψωμί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε το κιμά, τον μαϊντανό μαζί με το αυγό. Τώρα ζυμώστε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στον πάγκο στρώστε μια μεμβράνη περίπου 30 x 20 cm. Απλώστε επάνω της τις φέτες μπέικον και απλώστε επάνω από το μπέικον τον κιμά σε μια στρώση περίπου 1 cm.
Για την γέμιση βάλτε τις ελιές και τις ντομάτες σε λωρίδες, προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και την μοτσαρέλα τριμμένη. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στην μια πλευρά του κιμά. Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε το ρολό μας.
Τοποθετήστε προσεκτικά το ρολό κιμά σε ένα ταψί αφαιρώντας την μεμβράνη. Περάστε λίγο μα λάδι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ, έχετε καθαρίσει και κόψει τα λαχανικά και τα βάζετε γύρο από το ρολό. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, ρίχνετε το λάδι γύρο τον ζωμό κοτόπουλου και βάζετε τα κλαδάκια δενδρολίβανου.


Στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 30 - 40 λεπτά. αφαιρούμε και σερβίρουμε σε φέτες με τα λαχανικά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: