Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σολομός με κρούστα παρμεζάνας, βότανα και καρυδιού


Υλικά
800 γραμ. Σολομό με το δέρμα
1 Λεμόνι ακέρωτο
1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένη
½ ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
60 γραμ. καρύδια καθαρισμένα
40 γραμ. Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τον σολομό, στεγνώστε τον με χαρτί κουζίνας και αφαιρέστε τυχόν υπάρχοντα κόκαλα με τσιμπιδάκι.
Ξεπλύνετε το λεμόνι και τρίψτε το σε ένα λεπτό τρίφτη. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και τρίψτε το. ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και το φασκόμηλο και ψιλοκόψτε τα καρύδια.
Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τα βότανα, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ταψί βουτυρωμένο. απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα φιλέτα και πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για περίπου 25 λεπτά.
Σερβίρετε με πατάτες φούρνου ή φρέσκο ψωμί.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: