Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Μπολ ζύμης με λαχανικά


Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
3 φλιτζάνια χοντροκομμένο λάχανο
2 αυγά
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. τυρί γραβιέρα
½ φλιτζάνι κομμένες ελιές χωρίς κουκούτσια
2 φλιτζάνια μανιτάρια χοντροκομμένα
2 φύλλα σφολιάτας
1 κουταλιά γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο και τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Παίρνουμε 4 μπολάκια πυρίμαχα και τα βουτυρώνουμε. Κόβουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας στην μέση κάθετα να γίνουν δύο τετράγωνα. Βάζουμε σε κάθε μπολάκι από ένα κομμάτι σφολιάτας και το πατάμε να πάρει το σχήμα του μπολ. Κόβουμε όσο περισσεύει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά τα αυγά χτυπημένα την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τις ελιές και αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα τέσσερα μπολ. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35- 40 λεπτά. σε ένα άο ταψάκι βάζουμε κομμένα σε σφήνες τα υπολείμματα από την σφολιάτα και τα ψήνουμε και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τα μπολάκια αφού τα ξεφορμάρουμε ζεστά με τις σφήνες σφολιάτας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: