Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Διώροφη πίτσα του Volta Koyzina


Υλικά
2 φύλλα για πίτσα
2 μεγάλα λουκάνικα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
1 καρότο τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι μανιτάρια χοντροκομμένα
1 φέτες μπέικον
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα λουκάνικα και τα κόβουμε πολύ ψιλά κομμάτια σαν κιμά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα το κρεμμύδι και το καρότο. Όταν μαραθούν ρίχνουμε την σάλτσα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει αρκετά (αυτό μπορούμε να το έχουμε κάνει από την προηγούμενη μέρα.
Σε ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλλο για πίτσα και το απλώνουμε να καλύψει και τις πλευρές. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κιμά λουκάνικου και το απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο για πίτσα και το πατάμε να περάσει από τα τοιχώματα ποιο κάτω.
Απλώνουμε επάνω τις φέτες μπέικον, τις πιπεριές, και τα μανιτάρια.
Βάζουμε στην επιφάνια τις φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τελικά μοιράζουμε τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι το φύλλο μα να γίνει τραγανό και να λιώσουν τα τυριά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: