Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Bucatini νηστίσιμο (ταλιατέλες νηστίσιμες με λιαστές ντομάτες και ταχίνι)

Υλικά
½ κιλό ταλιατέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
6 λιαστές ντομάτες (χωρίς λάδι λιαστές) χοντροκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το κορμό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Για το κρεμμυδάκι παίρνουμε μόνο το σκληρό μέρος του. Κόβουμε κάθετα στην μέση τον κορμό και ψιλοκόβουμε κάθετα πολύ ψιλά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζουμε το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες το μαϊντανό, και το ταχίνι αραιωμένο σε ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά. Αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πιρούνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: