Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Γαρίδες με ρύζι (μεζές) nigiri sushi


Υλικά
10 γαρίδες με το κέλυφος μέτρια μεγάλες
10 κουταλιές σούπας ρύζι βρασμένο (για σούσι)
2 κουταλιές σούπας Πικάντικη άσπρο ντιπ για θαλασσινά και σούσι

Εκτέλεση
Αφαιρέστε το κεφάλι της γαρίδας και βάλτε μια οδοντογλυφίδα μεταξύ της κοιλιάς της γαρίδας και των ποδιών να μην βλάψει τη σάρκα της γαρίδας, αυτό θα την κρατήσει ευθεία κατά το μαγείρεμα.




Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 3 λεπτά σε αλατισμένο βραστό νερό (προσθέστε αρκετό αλάτι για να είναι σαν θαλασσινό νερό), το αλμυρό νερό θα αποτρέψει την απώλεια πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και θα διατηρήσει τη γεύση.
Μόλις μαγειρευτεί η γαρίδα βάλτε την κατευθείαν σε παγωμένο νερό, αυτό θα διατηρήσει την υφή και το χρώμα της γαρίδας.


Ξεφλουδίστε τη γαρίδα αφήνοντας μόνο το κομμάτι στην ουρά. Μπορείτε στο εμπόριο να βρείτε έτοιμες κατεψυγμένες γαρίδες καθαρισμένες μόνο με την ουρά.  Έτσι θα αφήστε τα προηγούμενα βήματα.


Κόψτε τη γαρίδα στην πλευρά της κοιλιάς μέχρι να νιώσετε ένα ποπ, σε αυτό το σημείο οι γαρίδες θα πρέπει να ανοίγουν, μην την κόβετε όλη μέχρι τέλος δεν θέλουμε να χωρίσει.


Κάνοντας τη γαρίδα nigiri, με το δεξί σας χέρι πάρτε λίγο μαγειρεμένο ρύζι σούσι (περίπου το μέγεθος ενός κουταλιού γλυκού) και μαλακά το διαμορφώσετε σε ένα επιμήκη σχήμα.


Στη συνέχεια, με το αριστερό χέρι σηκώστε τη γαρίδα και προσθέστε λίγο πικάντικο άσπρο ντιπ με το δεξιό δείκτη σας, προσθέστε τώρα το ρύζι πιέζοντας προς τα κάτω με τον αντίχειρά σας ενώ στηρίζετε τις πλευρές του ρυζιού, τώρα γυρίστε το ρύζι και γαρίδα, σταθεροποιήστε τις άκρες και πατήστε στο ρύζι με τον αντίχειρά σας ενώ στηρίζετε το ρύζι, γυρίστε γύρω και πατήστε στην άλλη πλευρά και θα πρέπει να το κάνετε για να κλείσει καλά κάτω από την γαρίδα.



Σερβίρετε κυκλικά σε πιάτο εναλλαγή με λαχανικά και μπολάκι ντιπ στο κέντρο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: