Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Κρύα σαλάτα θαλασσινών


Μια σαλάτα ιδανική για την εξόρμηση σας στην εξοχή.

Υλικά
½ κιλό ζυμαρικά πένες
2 κουταλιές σούπας λάδι
200 γραμ. γαρίδες (αποφλοιωμένες)
200 γραμ. καλαμάρια (καθαρισμένα και χοντροκομμένα)
100 γραμ. ψίχα καβουριού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο παρμεζάνα σε φλούδες
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 καρότα τριμμένα
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

2 ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους)
1 κουταλάκι γλυκού χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι
4 φλιτζάνια μαρούλι

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράση και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσουν και περάστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρετε τα καλαμάρια για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίξτε τις γαρίδες και αφήστε να σωταριστούν για άλλα 3 λεπτά. βγάλτε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.


Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μακαρόνια, τις γαρίδες με τα καλαμάρια, την ψίχα καβουριού (η τυποποιημένη δεν θέλει ψήσιμο) τα καρότα, την ντομάτα, το μαρούλια και ανακατέψτε. Περιχύουμε με το λεμόνι και την μαγιονέζα. Ανακατέψτε και πασπαλίστε με το κόκκινο πιπέρι και τις φλούδες τυριού.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: