Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Φιλέτο χοιρινού κρέατος σε σάλτσα κρέατος


Υλικά
6 φιλέτα χοιρινά χοντρούτσικα
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζωμό κότας ή κρέατος
½ φλιτζάνι κρύο νερό
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
¾ κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
Χόρτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. 
Ρίχνουμε το νερό και με ξύλινη κουτάλα ξύνουμε να ξεκολλήσει όλη η γεύση από τον πάτο του τηγανιού.
Ρίχνουμε τον ζωμό και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά από κάθε μεριά. Αφαιρούμε το κρέας και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί.
Μαζεύουμε τα υγρά υπολείμματα από το ψητό. Βάζουμε όλα τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Με μία κουτάλα συλλέγουμε από την επιφάνεια όλο το λίπος που θα βγει και το πετάμε, κρατώντας μόνο το καφέ μέρος και το περνάμε από ψιλή σήτα.
Θα χρειαστείτε 2 περίπου φλιτζάνια, από τα υγρά αυτά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον καφέ ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και την ζάχαρη, βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, το οποίο διαλύουμε μέσα σε λίγο κρύο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς.
Η σάλτσα αυτή μπορεί να φτιαχτεί είτε από ψητό βοδινό, χοιρινό, είτε κοτόπουλο ή άλλο πουλερικό.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια μας με βρασμένα λαχανικά και την σάλτσα του.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: