Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Εύκολη Κιμαδόπιτα του Volta Koyzina


Υλικά
1 πακέτο 2 φύλλα σφολιάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
150 γραμ. κεφαλίσιο τυρί τριμμένο
1 κρόκος αυγού και 1 ασπράδι
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτετε λίγο λάδι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύετε ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ½ ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει η σάλτσα του και καθόλου υγρά. Αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει ανακατεύετε μέσα στον κιμά τις ντομάτες σε κυβάκια.
Χωρίζετε το αυγό σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κρόκο με 1 κουταλιά νερό και αφήνετε στην άκρη
Σε άλλο μπολ χτυπάτε το ασπράδι με 1 κουταλιά νερό. Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας και το αλείφετε με το ασπράδι. Μοιράζετε στα τρία νοητά το κάθε φύλλο. Βάζετε στο 1/3 3 κουταλιές από τον κιμά και πασπαλίζετε με λίγο τυρί. Κλείνετε το δεύτερο 1/3 και βάζετε πάλι κιμά και τυρί. Τελικά κλείνετε και το τελευταίο και το αλείφετε με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζετε τυρί και το βάζετε σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ετοιμάζετε και το δεύτερο φύλλο και το βάζετε και αυτό στο ταψί. Ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα. Σερβίρετε κομμένο με πράσινη σαλάτα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: