Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Μπιφτέκια λαχανικών του Volta Koyzina


Υλικά
2 Καρότα χοντροτριμμένα
2 Κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
1 Κρεμμύδι χοντροτριμμένο
150 γραμ. ηλιόσπορους
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή
3 αυγά
150 γραμ, τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Κατ αρχάς καθαρίστε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα καρότα και μετά τρίψτε τα στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στίξουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τους ηλιόσπορους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρετε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε τα τριμμένα λαχανικά και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα όλα στους σπόρους στο μπολ και πασπαλίστε με την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα αυγά και την φρυγανιά, ζυμώστε όλα μαζί. Αν χρειαστεί προσθέστε φρυγανιά.  Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο. Σερβίρετε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: