Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Χορτοφαγικά ρολάκια

Υλικά
1 πακέτο 2 φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη κομμένες σε λουρίδες
2 καρότα τριμμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι
1 κρόκο αυγού για άλειμμα

Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάει ακόμα. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές και το καρότο μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το λάχανο και την ντομάτα και κλίνουμε την θερμοκρασία αφήνοντας το στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κρυώσει λίγο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το στραγγισμένο ρύζι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα φύλα κρούστας και τα βάζουμε στο καθένα γέμιση στην μία πλευρά κατά μήκος. Περνάμε με λάδι το υπόλοιπο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
Περνάμε τα ρολά με αυγό που το έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε κομμένα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: