Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ελαφρύ κέικ μήλου του Volta Koyzina

Υλικά
2 μήλα καθαρισμένα και περασμένα στον τρίφτη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού λικέρ μήλου ή κονιάκ
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
200 ml γάλα
120 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση
Χωρίστε τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Κτυπήστε τους κρόκους αυγών με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρης μέχρι να κρεμώδες και να κάνουν φουσκάλες. Προσθέστε το γάλα σιγά ανακατεύοντας απαλά. Τώρα προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και μια πρέζα αλάτι, ανακατέψτε και στη συνέχεια αναδιπλώστε με την μαρέγκα.
Ξεφλουδίστε τα μήλα, και τρίψτε τα, στον χοντρό τρίφτη ή κόψτε σε μικρά κομμάτια.
Καραμελώστε τα μήλα με βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το λικέρ μήλου ή το κονιάκ και ανακατέψτε με τη ζύμη. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινο.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με παγωτό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: