Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ πατάτας γεμιστό με μπέικον και τυρί


Υλικά
4 πατάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμ. μπέικον
2 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τυρί κασέρι (προτεινόμενο Γρατσάνης)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις πατάμε με το εξάρτημα για τον πουρέ. Από τον πουρέ παίρνουμε το ¼ και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα ταψί διαιρούμενο (για να ξεφορμαριστεί εύκολα).
Παίρνουμε ένα 2 νούμερα μικρότερο ταψί, το αλείφουμε με βούτυρο εξωτερικά και το πατάμε μέσα να φτιάξουμε ένα κενό στον πουρέ και να μείνει στα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για την γέμιση σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χοντροκομμένο και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα.


Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά με τον πουρέ και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ανακατεύοντας, αλάτι και πιπέρι, και μετά το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράσει και να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει ο πουρές μας μαστιγωτός.
Ρίχνουμε στον πουρέ μας την κρέμα γάλακτος και το μπέικον με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ μας, αφαιρούμε το μικρό ταψάκι και γεμίζουμε με το μείγμα πουρέ. Ψήνουμε πάλι στον φούρνο για 15 λεπτά ακόμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγο ακόμα τυρί στην κορφή πριν το βγάλουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: