Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Κριθαράκι με κιμά


Υλικά
500 γραμ. Κιμάς
500 γραμ. Κριθαράκι
3 Πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη και πράσινη) κομμένες σε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό περίπου
1 ντομάτα χοντρά τριμμένη
3 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σούπας ρίγανη
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, και την τριμμένη ντομάτα. Αφήνουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας και βγάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε σκεπασμένο για 2 λεπτά να καθίσει και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: