Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Μπάλες πατάτας γεμιστές με κιμά και λιωμένο τυρί

Υλικά
2 καρότα ψιλοκομμένα ή χοντρά τριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 μεγάλες πατάτες
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 αυγό
10 φέτες τυρί για τοστ
Αλεύρι για τηγάνισμα
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να πάρει χρώμα.


Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.


Στραγγίζουμε τις πατάτες και σε ένα μπολ τις πατάμε με το εξάρτημα του πουρέ. 


Βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα μπολ μικρό σαν μεγάλο φλιτζάνι και βάζουμε μέσα μεμβράνη. Παίρνουμε πουρέ και βάζουμε μέσα στο μπολ. 


Με ένα κουτάλι πατάμε να αφήσει κενό στο κέντρο του. Βάζουμε μια κουταλιά κιμά στο κενό του πουρέ και με λίγο πουρέ ακόμα, και την βοήθεια της μεμβράνης κλείνουμε τον πουρέ σε μπάλα που θα έχει μέσα τον κιμά.


Κάνουμε και άλλα μπαλάκια μέχρι να τελειώσει ο πουρές και ο κιμάς.


Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει. 


Περνάμε τα μπαλάκια από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε για λίγο μέχρι να κάνουν κρούστα και να πάρουν χρώμα.


Βάζουμε όλες τις μπάλες σε ένα πυρέξ και από πάνω σε κάθε μία βάζουμε μια φέτα τυρί για τοστ. 


Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με σαλάτα.





Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: