Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Παστίτσιο με κοφτό μακαρόνι


Υλικά
1 κιλό μακαρόνια κοφτό ή σωληνάκι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
12 φέτες τυρί για τοστ
Για τον κιμά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Από 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για την σάλτσα τυριού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι

2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Δεν βάζουμε υγρά θέλουμε τον κιμά αρκετά στεγνό και αφήνουμε στην άκρη.


Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε να γίνει μια πάστα και ρίχνουμε σε δώσεις το γάλα μέχρι να γίνει μια κρέμα μέτρια αραιή. 


Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε . μετά ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και τα σακατεύουμε να ενωθούν με την σάλτσα τυριού.


Σε ένα πυρέξ βάζουμε το 1/3 από τα μακαρόνια πατώντας με το κουτάλι μας να κάτσουν καλά κάτω. Βάζουμε μια στρώση από τις φέτες τυρί για τοστ και από πάνω το ½ του κιμά. 


Μετά το άλλο 1/3 από τα μακαρόνια πάλι τυρί και κιμά. Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση μακαρόνια. Πασπαλίζουμε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στον φούρνο στους
180 βαθμούς για 40 λεπτά να πάρει χρώμα στην επιφάνια.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: