Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τάρτα πατάτας του Volta Koyzina


Υλικά
Για την ζύμη
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα αλάτι και πιπέρι
Για την γέμιση
5 αυγά
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. μανιτάρια χοντροκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Με το εξάρτημα του πουρέ τις πατάμε να γίνουν πουρές. Βάζουμε ξανά στην φωτιά και ρίχνουμε λίγο αλάτι, το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σφικτός πουρές. (είναι σημαντικό να είναι σφικτός ο πουρές μας).
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα στρογγυλό πυρέξ βάζουμε τον πουρέ και τον πατάμε με ένα κουτάλι στον πάτο και στα τοιχώματα να καθίσει καλά. Βάζουμε την βάση μας στον καυτό φούρνοι για 5 λεπτά να στεγνώσει λίγο.
Ρίχνουμε μέσα στην βάση το μείγμα από το μπολ και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα. (πρέπει στο κέντρο να είναι ψημένο και όχι υγρά. Το δοκιμάζουμε ένα μαχαίρι). Σερβίρετε ζεστό ή κρύος σαν συνοδευτικό.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: