Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ζυμαρικά αχιβάδες με ζαμπόν και σάλτσα κρέμας

Υλικά
500 γραμ. Ζυμαρικά αχιβάδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες προσούτο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
75 γραμ. παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας Μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας λάδι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για περίπου 2 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζουμε το νερό.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Όταν γίνει διάφανο, σοτάρετε και το ζαμπόν. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατέψτε, στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα στη σάλτσα και αφήστε το να λιώσει, στη συνέχεια, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και αφήνουμε να ζεσταθούν και να ενωθούν με την σάλτσα. Ανακατεύετε τον μαϊντανό και σερβίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: